Прокуратура встановила, що в Мукачеві незаконно продали земельну ділянку

Територіальній громаді Мукачева заподіяно шкоду на суму понад 3 мільйони гривень - прокуратура підозрює у зловживаннях службових осіб міськрайонного управління Держкомзему у місті Мукачево та Мукачівському районі.

Прокуратурою міста Мукачева до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальне правопорушення з попередньою правовою кваліфікацією ч. 2 ст. 364 України (зловживання владою або службовим становищем) щодо службовців міськрайонного управління Держкомзему у місті Мукачево та Мукачівському районі.

 

Як повідомив заступник прокурора м. Мукачева Андрій Малинич: «Нами проведено перевірку з питань додержання органами державного контролю, органами державної виконавчої влади та місцевого самоврядування вимог Земельного кодексу України, Законів України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», та іншого законодавства».

«Встановлено, що у вересні 2011 року, службові особи міськрайонного управління Держкомзему у місті Мукачево та Мукачівському районі, зловживаючи своїм службовим становищем, за відсутністю правових підстав, погодили Висновок державної експертизи землевпорядної документації.

 

Це стало підставою для незаконного відчуження земельних ділянок комунальної форми власності, загальною площею 1 га, із цільовим призначенням землі транспорту. Також, при цьому не було проведено передбачених Законом земельних торгів, чим службовці порушили і вимоги ст.134 Земельного кодексу України (у редакції чинній на момент укладення правочину)» - зазначив Андрій Малинич.

 «Під час приватизації та викупу земельної ділянки покупець сплатив до бюджету майже 543 тис. грн., тоді як нормативно-грошова оцінка цієї землі складала понад 3 млн. 640 тис. грн., яка і мала бути стартовою ціною її продажу на земельних торгах» - пояснив Андрій Андрійович.

 

«Таким чином, - продовжив прокурор, - внаслідок незаконних дій службових осіб виконкому Мукачівської міської ради інтересам територіальної громади заподіяно матеріальну шкоду на суму понад 3 млн. грн.»

 

 

Довідка:

 

ч.2 ст. 364 КК України - зловживання владою або службовим становищем , тобто умисне, з корисливих мотивів чи в інших особистих інтересах або в інтересах третіх осіб використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, - карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.