Стало відомо хто був «касиром» Пшонки на Закарпатті

Живе собі у місті Мукачеві один 67 літній дідок, який володіє ЦУМом, ресторанами «Ферденант», «У цімбора» будує на набережній Латориці багатоквартирні будинки, є власником нерухомості та магазинів, гектарами землі у Синяку і так далі. У цієї успішної людини 46 літня дружина Меланія та 28 річна коханка Іванна.

Але якщо ви думаєте, що це успішний Мукачівський підприємець, то помиляєтесь. Це – колишній прокурор області, а на сьогоднішній персональний представник Генпрокурора – Пшонки у Закарпатті- Юрій Юрійович Бенца.

Під час помаранчевої революції цей пан, якого виперли за хабарі, вдало долучився до Ющенківців, і в нагороду, йому була прокуратура області. Тут Юрій Юрійович часу не втрачав, розоряв своїх ворогів та привласнював їх майно (підприємиць Логойда та інші), торгував посадами, продавав кримінальні справи, контролював контрабанду. І за 5 років пан Бенца став мультиміліонером.

Але для втілення своїх мрій йому була необхідна команда , а тому треба було розчистити кадрове поле. Ось і погнали із прокуратури під вигаданими приводами заступники облпркурора Пап, Міцода, Геревич та інші досвідчені прокурори. Натомість на керівні посади рідня та любимці – брати Братюки, Кайло, Зарева, Біловар ,Русняк ,Савченко, Петруня. От ця команда роздягала закарпатців до гола, шляхом хабарів та поборів.

Нажаль прокурорське правління не вічне, а обмежене п’ятилітнім терміном, і 62-х літній вік не дав можливості стати прокурором Закарпаття вдруге. Проте світ не без добрих людей. Новий прокурор та кращий товариш Бенци – Пшонка дарував Юрію Юрійовичу посаду представника Генерального прокурора. Простими словами збирати гроші від прокурорів та відправляти прокурорському босу, тобто бути касиром. А щоб Бенці було легше це робити йому була дарована автомашина «Хюндай» на якій він їздить в якості облпрокурора, водій Степан, який його все життя катає та кабінет нічим не гірший ніж у його Київського боса, якщо це цікаво «Правому сектору», то нехай зайдуть та полюбуються тим, що знаходиться в цих хоромах.

За три роки без діяння Бенца та його водій незаконно отримали загалом біля 500 тися гривень із державного бюджету, а якщо порахувати заправку та амортизацію державного автомобіля, то набереться і мільйон. Лише ремонт кабінету, який організував йому прокурор Ужгорода Штефанюк обійшлось міським підприємцям понад 100 тисяч.

І здавалось наступили такі часи , що дідові треба втікати з місця злочину, тобто з прокуратури, а воно ні , тільки тепер кожного дня гасає по-прокуратурі, шукає знайомих Генпрокуратурі , планує кадрові переміщення, ну прямо керівник. Оце старче запаморочення у голові Бенци не дає йому зрозуміти, що той, хто його називав Юрою та саджав біля себе на колегіях прокуратури області злочинець, не Наполеон чи Юлій Цезар, а злочинець, разом з ним і Бенці місце на лаві підсудних.

Про це «Анонс Закарпаття» повідомили ветерани прокуратури Закарпаття

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.