Єднають незаконних мігрантів соціальні мережі, а дорогу до кращого життя вказує Google maps

Як уже повідомлялось, в ніч на 16 березня прикордонники Чопського загону за кілька кілометрів від Ужгорода затримали найчисельнішу групу незаконних мігрантів за останні кілька років у кількості 33 осіб.

Вранці того ж таки 16 березня охоронці найзахідніших рубежів здійснили ще два затримання нелегалів. Спочатку, довелось діяти прикордонникам з Великого Березного. Зупинивши двох невідомих поблизу кордону зі Словаччиною, правоохоронці попросили надати для перевірки документи, що посвідчують особу. Чоловіки повідомили, що жодних документів у них немає. На запитання стосовно мети перебування в прикордонні, відповіли, що хотіли потрапити до Словаччини, а далі – до Західної Європи. Країнами свого походження затримані вказали Нігерію та Гвінею.

Згодом правопорушники повідомили прикордонникам, що познайомились у одній із соціальних мереж і домовились разом прямувати до ЄС. Зустрівшись в обумовленому місці в одному з західних обласних центрів, за допомогою Google maps проклали свій маршрут через Карпати і вирушили у «подорож».

З використанням Google maps прокладали свій шлях до ЄС і двоє вихідців з Грузії, яких затримали прикордонники відділу «Чоп» за кількасот метрів до українсько-угорського рубежу. На запитання правоохоронців щодо громадянства і мети подорожі правопорушники повідомили, що жодним документом посвідчити свої особи не можуть, а пунктом призначення вказали Австрію.

Всіх правопорушників було доставлено до підрозділів. Наразі встановлюються їхні особи, проводяться адміністративно-процесуальні та перевірочні заходи.

 

 

Про це "Анонс Закарпаття" повідомили в прес-службі Чопського прикордонного загону

 

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.