Затримано осіб, що підпалювали будівлю Товариства угорської культури в Ужгороді

Голова Національної поліції України Сергій Князєв повідомив у соціальній мережі Фейсбук про затримання нападників на Товариство угорської культури в Ужгороді.
«Нацполіція розкрила обидва напади на Товариство угорської культури в Ужгороді»,  - наголосив Князєв. За його словами, загалом затримано 5 осіб, ймовірний організатор - іноземець,на даний час перебуває у розшуку.
«Щойно оперативники затримали трьох осіб, причетних до нападу на Товариство угорської культури 27 лютого. Одного з них затримали у Черкасах, ще двох – у Кропивницькому. Також встановлено можливого керівника таких нападів, його оголошено у розшук»,  - додав голова Нацполіції.
Також він додав, що напередодні закарпатські поліцейські встановили громадян Польщі, можливо причетних до підпалу центру 4 лютого. «Саме цих двох осіб наші польські колеги затримали у Варшаві. Суд Польщі обрав їм запобіжний захід у виді 90 діб тримання під вартою. Зараз при підтримці Генеральної прокуратури вирішуємо питання щодо допиту затриманих» – сказав Князєв. «На будь-які прояви екстремізму поліція буде реагувати чітко та безкомпромісно», - підкреслив він.
Нагадаємо вампро два випадки підпалу  будівлі офісу Товариства угорської культури "Закарпаття" 27 лютого та 4 лютого в Ужгороді.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 Кримінального Кодексу України.

 
Анонс Закаопаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.