Хто влаштовує «сафарі» в «Ужанському» нацпарку? (ФОТО)

Незаконне полювання в Україні набирає катастрофічних обертів, браконьєри від   Заходу до Сходу вбивають все живе це час від часу повідомляють ЗМІ, зоозахисники, мисливці та рибалки-любителі.Далеко не найкраща ситуація і на Закарпатті, ряд скандалів тільки за останній рік сталися на Рахівщині, де причетними до вбивства тварин працівники лісових господарств, нацпарків та навіть правоохоронці.
Скандальний випадок браконьєрства був і на території «Ужанського», що знаходиться у Велико-березнянському районі Закарпатської області.
В червні 2016 року депутат Велико-березнянської райради від Радикальної партії Ляшка (колишній працівник Велико-березнянського райвіддлілу міліції) Іван Псяйка разом зі своїм знайомим, майором поліції, начальником сектору по контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи обласної поліції Михайлом Січкою пішли на полювання в лісовий масив поблизу с. Лубня, що на території парку. Під час полювання Псяйка з необережності застрелив свого напарника Січку, внаслідок чого той загинув на місці.
Цими днями закарпатець Владислав Каменца в себе на ФБ показав фото медведиці та її дітей, які потрапили в об'єктив на території нацпарку.« - Зустріти ведмедя в дикій природі випадає нагода не часто. А зустріти ведмедицю з малюками – це диво! Власне, воно трапилося сьогодні!Ужанський національний природний парк. Тут ще трапляються такі дива!!!Збережемо магію спілкування з дикою природою для нащадків!» - написав Каменца.Цей пост викликав, як і захоплення одних краян так і не безпідставні звинувачення інших, що пан Каменца свої постом наразив на небезпеку тварин, адже ФБ читають і браконьєри.
Жителі сіл Кострино та Сіль, які тісно межують з нацпарком повідомляють, що в ніч з 13 на 14 жовтня на території нацпарку було чути постріли, та як доказ передають фото з гільзами. 
Стає незрозуміло, чуму нове керівництво краю не бачить, що твориться в наших лісах? Чому не летять голови посадовців, які причетні до знищення нашої флори та фауни? 
Тим паче, що це була одна з передвиборчих обіцянок Президента Зеленського.
 
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.