В парку на Виноградівщині незаконно вирубали дерев на 9 мільйонів гривень

Держекоінспекція Закарпаття виявила у парку на Виноградівщині самовільну рубку на  мільйонні збитки
У результаті проведення заходів щодо запобігання правопорушень природоохоронного законодавства та за інформацією одного з районних депутатів працівники Державної екологічної інспекції у Закарпатській області провели огляд у природо-заповідному фонді місцевого значення регіонального ландшафтного парку у межах Виноградівської територіальної громади поблизу одного з населених пунктів, де виявили пні від незаконно зрубаних дерев, зафіксувавши їх кількість та діаметри. У процесі обстеження екоінспектори виявили 21 пень від незаконно зрубаних дерев, які хтось зрубав незаконно, не маючи відповідних лімітів та дозволів на використання ресурсу. 
На місце події виявлення порушення працівники Держекоінспекції викликали слідчо-оперативну групу працівників поліції, які за даним фактом повинні внести відомості в ЄРДР та провести розслідування.
Як повідомив начальник Державної екологічної інспекції у Закарпатській області Михайло Банк, за фактом незаконної рубки нараховано збитки у розмірі понад 9 мільйонів гривень.
Матеріали направлені у правоохоронні органи  для подальшого реагування.
Згідно ст. 13 Конституції України нагадуємо, що земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу виключної (морської) економічної зони є власністю Українського народу.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.