На кордоні зі Словаччиною прикордонники знову затримали 9 чоловіків, які намагались незаконно втекти з України

П’ятьох чоловіків виявили поблизу населеного пункту Кострино Ужгородського району прикордонники відділення «Княгиня». Затримані, громадяни України віком від 21 до 42 років, розповіли правоохоронцям, що працювали разом на будівництвах Волині. У зв’язку зі скрутним матеріальним становищем, вирішили шукати кращого життя у країнах Євросоюзу. Оскільки чоловіки не мали законних підстав для перетину кордону у період дії воєнного стану, вирішили подолати його у протиправний спосіб. Дорогою правопорушники заблудилися і вийшли на околицю села Кострино, де їх затримали прикордонники.
Двох чоловіків затримали на околиці міста Перечин прикордонники відділу «Новоселиця». Порушники виявилися братами з Тернопільщини. Спершу вони намагалися обманути наряд, вдаючи, що прибули у прикордоння з метою туризму, однак, згодом зізналися у справжніх намірах. Чоловіки розповіли, що розробили маршрут, орієнтуючись по онлайн картах.
Ще одну особу виявили у лісі неподалік села Оноківці Ужгородського району. Про появу чужинця поблизу держрубежу прикордонників сповістив сигналізаційний комплекс. На пошуки ймовірного правопорушника вислали групу реагування. Чоловік відмовився виконувати законні вимоги прикордонного наряду зупинитися і вдався до втечі.  Правоохоронцям довелося здійснити попереджувальний постріл вгору, аби його зупинити.
Жителя Донеччини, який також прямував в бік кордону з метою подальшого його незаконного перетину, виявили у ході контрольно-перевірочних заходів прикордонники відділу «Стужиця». Він рухався власним автомобілем до села Стужиця, де планував перетнути державну межу. Кінцевою точкою маршруту мала стати Німеччина, де наразі проживає родина чоловіка.
Усіх затриманих доставили у прикордонні підрозділи з метою з’ясування обставин правопорушення та притягнення до адміністративної відповідальності за спробу незаконного перетину кордону. Чоловіка, який не виконував законні вимоги прикордонного наряду, також притягнули до адміністративної відповідальності за ст.185-10 КУпАП. Справи передано до суду.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.