Через КПП "Ужгород" жінка за хабар 6000$ намагалась вивезти чоловіка за кордон

У міжнародному автомобільному пункті пропуску «Ужгород» 37-річна жителька Черкащини вдалася до пропозиції неправомірної винагороди прикордонному нарядові
Усе задля того, аби отримати позитивне рішення щодо пропуску через кордон її 41-річного чоловіка.
Подорожні прямували до Словаччини власним автомобілем. Чоловік разом з паспортом подав на контроль довідку ВЛК про непридатність до військової служби та тимчасове посвідчення військовозобов’язаного.
Однак, у ході перевірки прикордонники встановили, що документи не дійсні і за такими реєстраційними номерами видавалися іншій особі. Чоловік при цьому поводився дуже нервово, а жінка почала розповідати різні вигадки.
Зрозумівши, що їх викрили, жінка вирішила піти іншим шляхом. Вона вклала у медичну книжку чоловіка 6000 доларів США і віддала її прикордонному нарядові. Правоохоронці від хабаря відмовилися, доповіли про випадок керівництву та викликали на місце події співробітників Нацполіції.
Грошові кошти за протоколом огляду місця події вилучила слідчо-оперативна група, а хабародавиці та пред’явникові фальшивих документів довелося їхати разом зі співробітниками РУП ГУНП до відділку Нацполіції. У діях жінки вбачають ознаки кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст.369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі», у діях чоловіка – ознаки кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст.358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів».
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.