Закарпатська митниця викрила схему ввезення в Україну автомобілів під виглядом гуманітарної допомоги для ЗСУ

Закарпатська митниця виявила схему незаконного ввезення в Україну 69 автівок під виглядом гуманітарної допомоги для ЗСУ.
Проте, це виявилася лише частина давно діючої схеми ввезення автомобілів без сплати мита. З того часу про долю цих автомобілів, які могли б послужити там, куди їх ніби то й відправляли — нема жодної офіційної інформації.
Власне схема полягала у переміщенні через митний пост «Ужгород-автомобільний» що на кордоні зі Словаччиною, на причепі-платформі автомобілів із Чехії. Перевізники надавали декларації про перелік товарів, що визнаються гуманітарною допомогою, а також клопотання однієї з громадських організацій Дніпропетровщини про очікування вантажу та сприяння у перетині митного кордону, і свідоцтва про реєстрацію автомобілів.
За офіційною інформацією митниці, вартість автомобілів, які було ввезено за цією схемою, сягає десятки мільйонів гривень. З початку року задокументовано 92 такі справи про порушення митних правил через незаконне переміщення транспортних засобів за фальшивими документами (в т.ч., що ввозилися на митну територію України під виглядом гуманітарної допомоги). Загальна вартість таких автомобілів складає 21,7 млн грн. Якщо вважати, що середня вартість одного автомобіля коливається у межах 200-250 тисяч, то мова йде про близько 100 автомобілів.
Отож, виникає цілком слушне запитання: куди поділися всі ті затримані автомобілі, вартістю близько 22 мільйони гривень?    
Якщо пішли на потреби керівництва силових структур, аби возитися на них Закарпаттям, як це робилося до війни, то у час, коли люди збирають по кілька гривень на такі авто — це як мінімум аморально.
Якщо ж ні, то редакція Groza-news просить надати інформацію про долю кожного затриманого та конфіскованого таким чином на кордоні автомобіля.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.