Угорець намагався ввезти в Україну велику кількість російських дезодорантів "Rexona"

Угорський підприємець намагався завезти на митну територію України імпортний товар, приховавши від митного контролю правдиві відомості щодо його походження з росії через заборону.
 Виявили порушення митного законодавства інспектори-пошуківці управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Закарпатської митниці під час оформлення на митному посту «Мукачево» вантажу з товаром «миючі засоби та засоби особистої гігієни», вагою понад 14,6 тонн, вартістю 57,8 тис Євро.
 Згідно з товаросупровідними документами, відправником та продавцем була вказана угорська фірма, а покупцем – закарпатське підприємство. У документах зазначалася країна походження товару - Велика Британія.
 Під час поміщення вантажу в митний режим «імпорт» та митного огляду інспектори виявили, що частина товару, заявлена в режимі реекспорт, вироблена в росії. Зокрема, 5190 шт дезодорантів, вартістю 7,1 тис Євро мали підтверджувальні маркувальні етикетки на кожному стіку, що країною походження є російська федерація. Відтак було складено відповідний Акт.
 Згодом з’ясувалося, що угорський відправник не дотримався вимог чинного законодавства «Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з російської федерації» та «Про застосування заборони ввезення товарів з рф». Відповідно, даний імпортний вантаж - заборонений для ввезення в Україну для комерційного збуту.
Тож, відносно 27-річного підприємця з Угорщини, який вдався до переміщення через митний кордон України імпортного товару, приховавши від митного контролю правдиві відомості щодо його походження з рф, складено протокол про порушення митного законодавства за ч.1 статті 483 Митного кодексу України.
Наразі 5190 шт дезодорантів фірми «Rexona», загальною вартістю понад 284 тис грн, вилучено до рішення суду. Санкції даної статті передбачають накладення штрафу у вигляді 100% від вартості предметів правопорушення з їх конфіскацією.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.