"Лікар" з Іршави гвалтував чоловіків і ставив їх оголене фото на аватарку контакту в телефоні

У районній лікарні закарпатського міста Іршава лікар-ендоскопіст Ковач Юрій Степанович під час надання медичних послуг давав своїм пацієнтам седативні препарати, які пригнічували їхню свідомість, після чого вчиняв з ними дії сексуального характеру. Свої дії він фіксував на камеру телефона. 
Про шокуючі факти повідомляє адвокат і правозахисник Роман Келемен та депутат Ужгородської міської ради Віталій Глагола.
Зроблені ним фото сексуального характеру з пацієнтами медик ставив на заставку дзвінка в телефоні за номером конкретного потерпілого.
Ще на початку лютого Юрія Ковача викрив під час таких дій з пацієнтом колега. Після чого зловмисника негайно звільнили з медзакладу. А після звернення потерпілого до поліції було відкрито кримінальне провадження. У лікаря вилучили докази – 270 фото та відео.
Керівництво лікарні розповіло, що весь персонал був шокований, коли дізнався про наругу над пацієнтами.
"Цей медик все життя пропрацював в нашому медзакладі, 30 років. Він є лікарем-ендоскопістом. Під наркозом, знеболювальним перевіряє ендоскопом шлунок пацієнтам. Він ніколи не виявляв такі схильності, був тихим і спокійним", – сказав журналістам директор Іршавської районної лікарні Сергій Караслай.
У прес-службі поліції Закарпаття повідомили, що до них звернулися самі потерпілі. Зараз у справі 10 потерпілих, і всі – чоловіки.
Медику наразі повідомлено про підозру за ч.1 ( Вчинення будь-яких насильницьких дій сексуального характеру, не пов’язаних із проникненням в тіло іншої особи, без добровільної згоди потерпілої особи (сексуальне насильство)) та ч.2 (Сексуальне насильство, вчинене повторно...) ст. 153 Кримінального кодексу України. Суд вже обрав йому запобіжний захід – нічний домашній арешт.
Матеріали по цьому кримінальному провадженню готують для передачі до суду. Санкція статті передбачає позбавлення волі до семи років.

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.