Пан Василь – пасічник з 17-ти річним стажем. На його бджолиному господарстві вже понад 100 бджолиних родин.
Які завдяки активній співпраці людини і природи забезпечують Закарпаття природнім дивом – карпатським медом. Бджоли проживають у відповідних вуликах, які обладнані спеціально для комах. У кожному знаходиться близько 20-ти соток для виробництва меду. Важливо створити для бджіл правильні умови, зазначає пан Василь. Тоді у продукту буде більше. В одному вулику може проживати декілька бджолиних сімей – а це близько 2 з половиною тисячі бджіл. Впливають на кількість меду і погодні умови. У Колочаві вони сприятливі зазначає пан Василь. Тому цьогоріч розраховує на гарний врожай. Та не менш важливим є вправна робота пасічника. Адже саме людина створює для комахи сприятливі умови для виробництва меду. На Закарпатті найпоширенішим є карпатський мед, зокрема лісовий та гірський. Він багатий на смак, корисні властивості та передає усе багатство пряних карпатських трав. Цілющі властивості меду забезпечені його найбагатшим складом, в якому присутні вітаміни, глюкоза, фруктоза, каротин, мінерали, білок, магній, калій, натрій, кальцій, залізо, глюкоза. Мед зміцнює імунітет, допомагає впоратися з хворобами, авітамінозом, позитивно впливає на шкіру. Сезон збору цілющого продукту розпочнеться ближче до середини червня. Тому кожен матиме можливість скуштувати смачний та екологічно-чистий продукт.
Підписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook