На Закарпатті адвокати намагаються закрити справу щодо згвалтування неповнолітньої у Верхніх Воротах

Вчора, 4 жовтня, адвокати обвинувачених у справі щодо групового зґвалтування неповнолітньої дівчини на Закарпатті подали клопотання про закриття провадження, чим відтермінували судові дебати, які мали відбутися сьогодні.Адвокати обвинувачених пояснюють своє клопотання тим, що потерпіла не відвідує засідання, і це, на їхню думку, свідчить про відсутність підтримки обвинувачення. 
Однак, адвокати потерпілої та прокурори раніше клопотали перед судом про її неучасть на кожному засіданні, щоб уникнути ретравматизації — це поширена та обґрунтована практика в справах, пов'язаних із сексуальним насильством. Постійна присутність на суді примушувала б потерпілу знову й знову переживати травматичний досвід.
Суддя пішов в нарадчу кімнату для прийняття рішення щодо клопотання до 10:00 ранку понеділка. Ми вважаємо, що це клопотання не має належних підстав і його можна було відхилити одразу. Сподіваємося, що суд ухвалить справедливе рішення і не підігруватиме тактикам затягування процесу.
Такі дії обвинувачених та їхніх адвокатів ставлять під сумнів щирість їхнього каяття. Вони намагаються уникнути відповідальності, що лише підсилює враження про відсутність визнання вини.
Інтереси потерпілої в цій справі захищають адвокати Юридичної компанії Міллер Наталія Баранова та Ілля Воробйов, а також адвокатки Roxolyana Gera та Marta Zmysla, які оприлюднили дану інформацію у соцмережах.
Нагадаємо вам, що що жахливий злочин підлітки скоїли ще влітку 2021 року. Тоді двоє 15 річних та один 14-річний підлітки затягли 14-річну дівчинку до підвалу та по черзі усі троє її зґвалтували. Підлітки знімали все на відео для шантажу. Пізніше відео знущань вони завантажили в Інтернет.
16 березня 2023 року суддя Воловецького районного суду Оксана Софілканич присудила підліткам по п’ять років позбавлення волі, але звільнила від покарання, призначивши всім трьом випробувальний термін на два роки. Подія та вирок викликали хвилю обурення серед громадських діячів і політиків, які критикували дії суддів і педагогів. 
Закарпатський апеляційний суд  скасував вирок Воловецького районного суду у справі про згвалтування школярки трьома її неповнолітніми друзями у селі Верхні Ворота і 11 серпня 2023 року справу було направлено на новий судовий розгляд. 

TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар