На Берегівщині правоохоронці ліквідували масштабний канал незаконного продажу зброї, вибухівки та боєприпасів

За процесуального керівництва Берегівської окружної прокуратури місцевому мешканцю повідомили про підозру у незаконному придбанні, зберіганні та збуті вогнепальної зброї, вибухових речовин і боєприпасів (ч. 1 ст. 263 КК України).У ході розслідування правоохоронці встановили, що чоловік без передбаченого законом дозволу збував зброю, вибухівку та бойові припаси на території Берегівщини. Задокументовано три такі факти.
У ході зустрічей із покупцями підозрюваний встиг продати:
▪️15 тротилових шашок;
▪️дві підствольні гранати ВОГ;
▪️гранати Ф-1, РГМ;
▪️набої різного калібру у кількості 680 шт.;
▪️постріл до РПГ-7 разом з пороховим зарядом;
▪️артилерійський снаряд;
▪️автоматичну зброю АК-47 з магазинами, спорядженими набоями у кількості 90 шт.Для зберігання усього цього чоловік облаштував схрон у закинутій будівлі в лісовій місцевості на території Берегова. Провівши там огляд, правоохоронці виявили ще понад 1000 набоїв, які фігурант планував збути в подальшому.
За клопотанням сторони обвинувачення закарпатцеві вже обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести заставу.
Подальше розслідування здійснює Берегівський районний відділ поліції за оперативного супроводу Управління СБУ в Закарпатській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар