За фактом отримання хабара затримано начальника відділу ДПС України у Закарпатській області

15 грудня, відповідно до вимог діючого Кримінального процесуального кодексу, гр. Г. оголошено про підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання хабара у великому розмірі або службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням хабара, - карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

 

Досудовим розслідуванням по вказаній справі встановлено, що гр. Г., працюючи на посаді начальника відділу ДПС України в Закарпатській області, провів перевірку діяльності одного з ужгородських підприємств, за результатами якої було виявлено порушення вимог податкового законодавства України, з подальшим нарахуванням штрафних санкцій від 80 до 120 тис. грн.

При цьому, він довів до відома директора підприємства, що за не проведення перевірок всіх торгових закладів товариства, за заниження розміру штрафних санкцій до державного бюджету та за не проведення перевірок ДПС України в Закарпатській області діяльності вказаного підприємства протягом року, йому необхідно сплати 40 тис. грн. хабара та 20 тис. грн. штрафу до бюджету.

14 грудня поточного року, під час одержання раніше обумовленої суми хабара в розмірі 40 тис. грн. чиновника затримали оперативні працівники УСБ України в Закарпатській області

 

Розпочато досудове розслідування, його хід взято на контроль прокуратурою області.

 

Прес – служба прокуратури Закарпатської області

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.