Слідство: пограбування - головна версія вбивства родини судді у Харкові

Але, кажуть вони, на сьогодні слідство вважає головною версією - вбивство з метою пограбування.

Статті

Міліція обіцяє 200 тис. грн. за допомогу в розкритті вбивства судді

Пшонка розповів про версії вбивства судді та його сім'ї у Харкові

МВС спростувало інформацію про затримання підозрюваного у вбивстві судді

Теґи

Україна, Злочинність, Правосуддя

Слідство вивчає дві із чотирьох версій злочину, які були на початку розслідування - вбивство з метою пограбування та через професійну діяльність судді.

Як повідомив генеральний прокурор України Віктор Пшонка, перебуваючи у Харкові у четвер, 10 січня, версії про ритуальне вбивство і вбивство через родинні зв'язки слідство відкинуло після багатьох слідчих дій.

15 грудня минулого року у власній квартирі були виявлені обезголовлені тіла судді Фрунзенського райсуду Харкова Володимира Трофимова, його дружини Ірини Трофимової, їхнього сина Сергія, а також його цивільної дружини.

"Проведена дуже масштабна робота: 15 тисяч опитаних, 180 томів справи, 236 експертиз", - сказав Віктор Пшонка журналістам.

Генпрокурор також повідомив, що у межах розслідування справи було дано 174 санкції на негласні слідчі дії - стеження та прослуховування телефонів.

Викрадені твори

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко підтвердив журналістам, що є докази викрадення частини колекції старовинних монет Володимира Трофимова.

Раніше повідомлялося, що харківський суддя володів великою колекцією старовинних речей, зокрема, монет.

Оприлюднюючи деякі подробиці слідства, керівники Генпрокуратури та МВС повідомили, що у день скоєння вбивства деякі з камер відеоспостереження на вулиці, де розташований будинок судді, були заклеєні.

Як сказав Віталій Захарченко, цей факт, а також низка інших, свідчать про те, що вбивство ретельно готувалося. Міністр визнав, що злочинці майже не залишили слідів.

За даними слідства, вбивць було щонайменше двоє. Судово-медична експертиза встановила, що ознак тортур на тілах чотирьох загиблих немає.

Слідство також має припущення, чому вбивці відрубали і забрали із собою голови жертв. За словами Віталія Захарченка, у такий спосіб вони, вірогідно, хотіли приховати сліди убивства. Не виключено, що суддя та його рідні були вбиті пострілами у голову, а зброя, яку застосували, могла фігурувати в інших злочинах, скоєних раніше, сказав міністр внутрішніх справ.

Керівники Генпрокуратури та МВС повідомили, що тіла загиблих ще не поховані, оскільки судово-медична експертиза ще не завершена.

Як передає кореспондент ВВС Україна у Харкові, генеральний прокурор та керівник МВС прибули до міста за дорученням президента Віктора Януковича для перевірки розслідування резонасної кримінальної справи.                                                                                                                                                                                                                                           Джерело:ВВС Україна

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.