На Закарпатті процвітає телефонне шахрайство

На адресу нашої редакції вже не вперше приходять листи обшуканих людей. Сьогодні прийшов ще один:

"Вчора ввечері мені зателефонували з невідомого номеру і представившись Анатолієм, виявив бажання купити мій телефон, який я продаю на одному з місцевих сайтів-оголошень. Покупець повідомив, що проживає в Хусті і в Ужгороді рідко буває, тому попросив мене надіслати замовлення кур'єрською службою, а гроші він готовий надіслати на мою банківську карту, номер якої я і відіслав через смс.

Наступного дня мені зателефонувала невідома дівчина і представилась Мариною, працівницею банку, попросила надати їй дату мого народження та термін дії моєї картки для того, щоб кошти були зараховані на картку. А вже через годину мені надійшла горе-смс, що з моєї картки було переведено 800 грн."

 

Схема у шахраїв дуже проста. Використовуючи довірливість людей, які самі віддають у руки шахраїв додаткові дані про свої картки, вони знімають кошти оплачуючи певні послуги або товари через інтернет. Дуже часто самі шахраї і виявляються тими ж "фірмами", на рахунки яких потрапляють кошти. Але довести факти скоєння злочину не завжди легко, а злочинці щоразу придумовують нові способи "легальності" таких махінацій. Тому просимо вас бути обережнішими і нікому не повідомляти персональні дані будь-кому.

 

Олександр Іршавський,

"Анонс Закарпаття" 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.