Правоохоронці затримали екс-зека жителя Мукачівщини, який обкрадав і грабував односельчан (ФОТО)

Завдяки вмілим та злагодженим діям працівників Мукачівського міського відділу міліції нещодавно вдалось затримати невловимого досі грабіжника, який протягом кількох місяців обкрадав односельчан.

Серія заяв про крадіжки з дворогосподарств надійшла до чергової частини Мукачівського міськвідділу міліції від жителів двох сусідніх сіл Мукачівщини—Барбово та Макарово. Всі злодійства траплялись у нічний час доби або за відсутності господарів вдома. Від селян крали все підряд: велосипеди, бензопили, городній інвентар, мобільні телефони, кабель, гроші та навіть продукти харчування, які господарі тримали у підвальних приміщеннях будинків. Зловмисник зазвичай проникав до незачинених будинків, або виламував двері та вибивав віконні шиби. Шкоди потерпілим було завдано чималої, адже зловмисник не тільки нищив майно, а й виносив усе, що мало бодай якусь ціну, не гребував нічим.

Тривалий час зловмиснику вдавалося безнаказанно красти, та врешті-решт він попався оперативникам карного розшуку. Злодієм, який обкрадав селян, виявився 35-річний житель Макарова Василь, раніше судимий. Окрім серії крадіжок, які вже доведені затриманому зловмиснику, його жертвою став і дідусь-односелець, якого грабіжник ще й добряче налякав. Як розповів сам пенсіонер, до його будинку увірвався молодик з маскою на обличчі. Пригрозивши старому, грабіжник обнишпорив усю хату і натрапив на схованку селянина. Забравши 600 гривень, нападник штовхнув господаря і втік.

За інформацією працівників міліції, за плечима затриманого макаровця щонайменше 7 епізодів кримінальної діяльності, і це ще не весь список його кримінальних діянь. За фактом крадіжок слідчими міськвідділу відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка з проникненням у приміщення), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

 


Наталія МАШІКО,

Мукачівський МВ УМВС

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.