Двох закарпатців, котрі становили небезпеку для Укрзалізниці та її пасажирів затримала міліція Мукачева

Всього кілька днів знадобилося мукачівським розшуковикам, щоб розкрити злочин та затримати двох чоловіків, які викрали на залізниці близько 150 деталей колії.

 

У чергову частину Мукачівського міськвідділу міліції надійшло повідомлення від керівника під′їзної колії іноземного підприємства, що на Мукачівщині, про те, що з діючої залізничної колії невідомі особи викрали підрейкові підкладки та шпальні костилі. Згодом до міліції надійшло ще три повідомлення про крадіжки з даного підприємства.

 

Завдяки оперативності працівників сектору карного розшуку Мукачівського місквідділу міліції злочинців було затримано, однак викрадене повернути не вдалось.

 

Як пояснив один із підозрюваних, 59-річний житель Мукачівщини, крадіжку він скоїв умисно та сплановано. Про те, що можна нажитися на колії, він добре знав, бо колись і сам працював на залізниці. Рішення було просте – треба йти красти...

 

Інший підозрюваний, 19-річний мукачівець, у своїх поясненнях вказав на скрутне матеріальне становище, хоча крадене продав за безцінь.

Хотілося б зазначити що дана іноземна компанія здійснює перевалку, зберігання і відгрузку зрідженого газу та продуктів нафтохімії. Тож якби працівники даного підприємства несвоєчасно виявили відсутність деяких деталей колії, хто зна, до чого це могло б призвести. Від стану колії залежить безперервність та безпека руху поїздів. І навіть відсутність таких невеликих деталей, як підкладки та костилі, може спричинити аварію поїзда й створити небезпеку для життя людей. Про це і наголосили під час спілкування з викрадачами металу розшуковики.

 

Відомості про дані події внесені в Єдиний реєстр досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 185 Кримінального кодексу України («Крадіжка»). Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді штрафу у розмірі п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виправні роботи на строк до двох років і навіть позбавленням волі на строк до трьох років.

 

 

Євгенія КРАСИЛИНЕЦЬ

Мукачівський МВ УМВС

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.