На Виноградівщині дітлахи заробляють гроші криміналом

Нещодавно до Виноградівського райвідділу міліції звернувся приватний підприємець з села Великі Комяти, який повідомив, що з його магазину викрадено товарно-матеріальних цінностей на суму 2000 грн. Оглянувши місце пригоди, правоохоронці зразу визначили, що тут діяли дилетанти, а скоріше всього неповнолітні.

 

Проведеними заходами старший дільничний Віталій Боднарчук, разом з дільничним інспектором Віктором Копчою та оперативником Михайлом Романом, встановили особи злочинців, Як і передбачали правоохоронці, ними виявились неповнолітні мешканці даного населеного пункту, які шляхом взлому дверей проникли до приміщення магазину і скоїли дану крадіжку.

 

- Здебільшого підлітки крадуть не тому, що хочуть їсти, а тому, що хочуть мати власні гроші на кишенькові витрати, - говорить начальник Виноградівського райвідділу міліції Янош Дорчинець. - Для дітей світ різнобарвний і спокусливий: з вітрин кіосків та магазинів продаються мобільні телефони, комп’ютери, одяг тощо, а батьки не завжди мають змогу їх купити…

 

Нерідко підлітки стають на злочинний шлях, щоб довести батькам, що вони самостійні, а ровесникам – що можуть дозволити собі щось більше, ніж інші. Щоправда, свій нечесний здобуток крадії отримали не в грошовому еквіваленті, хоча збиток від недитячях розваг зловмисників був неабияким. Та й за наслідки такого дозвілля дітям, скоріше за все, доведеться відповідати по-дорослому.

 

Наразі за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками ст.185 ч.3 Кримінального Кодексу України, а саме крадіжка з проникненням.

 

Оксана Кобзаренко,

 

Виноградівський РВ УМВС

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.