На Мукачівщині чоловік сяде в тюрму на три роки за крадіжку люків

До 3-х років позбавлення волі Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області засудив мешканця міста Мукачева за серію крадіжок з об`єктів житлово-комунального господарства міста. Злодій крав усе, що можна було здати на металобрухт - металеві кришки люків, решітки, зливоприймачі…

 

Найбільш резонансним випадком, який минулого року сколихнув мешканців густонаселеної багатоповерхівками вулиці Першотравнева набережна в Мукачеві, виявилась оказія, коли на ранок посеред проїжджого дорожнього полотна не виявилось 5 кришок люків.

 

Ще один факт, який здивував пересічних громадян, це коли недобросовісні мукачівці взялись вже не за самі люки, металеві решітки чи зливоприймачі, себто «популярний» метал для окремих людей, а за металеві основи каналізаційних люків, які вкопані в грунт.

 

Коли на одній з вулиць Мукачева крадії саме розколювали металевий каркас, їх помітили місцеві мешканці, які не залишились байдужими і одразу викликали правоохоронців. Виїхавши на місце пригоди, слідчо-оперативна група міського відділу затримала крадіїв «на гарячому».

 

Злочинний "бізнес" на кришках рентабельний і до сьогодні - продати їх можна без проблем. За стандартну 65-кілограмову кришку пропонують трохи більше 100 гривень. В той час, коли державі завдані збитки за цю ж саму кришку на 700, а то й 900 грн. (в залежності від люка).

 

Коли залишаєшся непоміченим один-другий раз, зізнаються самі зловмисники, то зупинятись вже не хочеться. Адже все виглядає просто: вночі вкрав, зранку продав --і маєш у кишені гроші… Хоч кошти і невеликі, проте якщо систематично займатися цією протизаконною справою, то можна непогано підзаробити.

 

Як показує досвід, такими видами правопорушень займаються люди, які ведуть аморальний спосіб життя або ж представники нацменшин, для яких основним видом заробітку є збут металу до спеціальних пунктів металоприйому.

 

Правоохоронці Мукачівщини закликають самих власників пунктів прийому металобрухту до співпраці. Позаяк, приймаючи викрадене, навіть цього не усвідомлюючи, ви тим самим сприяєте злочинцю. При цьому завдаєте збитків і собі, адже рано чи пізно злодія спіймають, крадене вилучать, а гроші вже ніхто не поверне…

 

Наталія Машіко

 

Мукачівський МВ УМВС

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.