На Іршавщині знайшли мінометну міну (ФОТО)

 Цьогоріч це вже другий випадок виявлення міни на території Іршавського району. 

У неділю вранці до чергової частини Іршавського райвідділу міліції надійшло повідомлення від чергового МНС про те, що біля 7.00 години водієм при обході на відстані 10 метрів від території МНС у полі виявлено поліетиленовий кульок із предметом, зовні схожим на міну.

 

На місце пригоди одразу виїхала слідчо-оперативна група Іршавського райвідділу на чолі з начальником районного відділу міліції Миколою Курицею.

 

Знайдений предмет у поліетиленовому кулькові дійсно зовні був схожий на мінометну міну часів Другої світової війни, яка більше ніж 65 років пролежала у землі. Правоохоронці допускають, що хтось із мешканців району небезпечну знахідку знайшов у себе вдома під час весняно-польових робіт і щоб не робити зайвого розголосу, вирішив її підкинути працівникам МНС. Місце виявлення вибухонебезпечного предмету огороджено і вже другу добу знаходиться під охороною працівників Іршавського районного відділу міліції.

 

 

 

Як розповіли фахівці, що головну небезпеку у вибухонебезпечних «подарунках» землі містять пристрої ініціювання вибуху. Від вологи, довгого перебування в землі, від невеликого тертя, іскри чи удару міна могла вибухнути. Саме тому при виявленні вибухонебезпечних предметів, а їх найчастіше на Закарпатті знаходять під час весняно-польових робіт, до них не можна навіть торкатись – це дуже небезпечно. Передусім місце знахідки потрібно обгородити й нікого до неї не допускати, а далі повідомити міліцію.

 

Віта ГОРЗОВ, Іршавський РВ УМВС


рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.