На Іршавщині екс-зек хворий на сухоти обікрав пенсіонерку

Особи, які повернулись з місць позбавлення волі, у більшості хворіють на туберкульоз. У Довжанському тубдиспансері Іршавського району переважна частина таких хворих. Деякі з них, навіть знаходячись на лікуванні, продовжують займатись злочинним ремеслом. Тож медперсонал цього лікувального закладу вже звик до частих гостей правоохоронців.

 

Після чергування старший дільничний інспектор майор міліції Іван Коваль повертався додому. В цей час йому зателефонувала пенсіонерка із с.Довге, яка повідомила, що у неї з підсобного приміщення хтось викрав 950 грн. Бідолашна крізь сльози говорила з дільничним, так як крадій забрав всі її заощадження, що та накопичувала тривалий час.

 

Про даний випадок дільничний відразу повідомив чергового райвідділу міліції і на місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група, щоб задокументувати даний злочин.

 

Старшому дільничному Ковалю вже було не до відпочинку, він пішов шукати крадія. У першу чергу навідався до місцевого тубдиспансера, де, поспілкувавшись з хворими, отримав інформацію відносно можливої причетності до крадіжки 40-річного Олександр із с.Кушниця. Підозрюваний неодноразово був засуджений за аналогічні крадіжки, повернувся з місць позбавлення волі із захворюванням на відкриту форму туберкульозу, ніде не працював, але любив частенько заглядати до чарки. Хвороба його прогресувала і він був частим пацієнтом тубдиспансера.

 

При розмові дільничний відразу помітив у підозрюваного, від якого ще тягнуло алкоголем, зайве хвилювання. Крадій, зрозумівши свою безвихідь зізнався, що напередодні ввечері він хотів купити сигарети та пиво, але у його кишені було тільки 5 гривень. Тоді Олександр, знаючи, що неподалік проживає самотня пенсіонерка, яка має заощадження, вирішив до неї навідатись. На дворі вже було темно, він переліз через огорожу, відкрив двері на підсобному приміщенні і пішов шукати гроші. Його увагу привернула коробочка, яка знаходилась на лавочці. Заглянувши до неї, побачив конверт, у якому старенька зберігала всі свої гроші. Після цього Олександр повернувся до тубдиспансера і ліг спати, а вранці пішов по сигарети і горілку. Однак завдяки дільничному, крадій не встиг всі гроші витратити і частина їх була вилучена.

 

За інформацією слідчого майора міліції Олесі Зейкан, за даним фактом розпочато кримінальне провадження, яке вже направлено до суду. Крадієві інкримінують ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднання з проникненням до приміщення). На даний час крадій знаходиться під вартою.

 

Віта ГОРЗОВ,

Іршавський РВ УМВС

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.