Ужгородські міліціонери провели операцію"Батискаф"

За період проведення операції працівники сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків Ужгородського МВ УМВС перевірили аптеки міста, які реалізують лікарські засоби. Складено близько 20 адміністративних протоколів та виявлено 17 фактів, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків.

 

Так, правоохоронці встановили, що в одному з готелів Ужгорода проживає 40-річний раніше судимий житель району, який реалізує наркотики. Навідавшись до наркоділка, «бнонівці» побачили ще двох «веселих друзів», які якраз готувалися до прийому чергової «дози». В присутності понятих міліціонери оглянули приміщення. В кімнаті було виявлено та вилучено спеціальне лабораторне обладнання для виготовлення наркотичних засобів, медичний шприц, наповнений прозорою рідиною з жовтуватим відтінком, дві скляні банки з якоюсь рідиною, поліетиленовий згорток, наповнений коричневою порошкоподібною кристалічною речовиною. Чоловік пояснив, що за допомогою лабораторного приладдя та прекурсорів він хотів виготовити наркотичний засіб.

 

Відносно фігуранта справи відкрито кримінальне провадження за ст.313 Кримінального кодексу України (викрадення обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, а також незаконне зберігання такого обладнання). Йому доведеться відповідати відповідно до чинного законодавства.

 

Інший зловмисник попався на вулиці Ужгорода. Обідньої пори в поле зору правоохоронців потрапив молодик, який йшов по вулиці та вів себе неадекватно. Підійшовши до нього, правоохоронці попросили показати документ, що засвідчує його особу. Зі слів чоловіка, документи він залишив вдома, а звати його Олександр. Під час розмови молодик значно нервував, це викликало підозру правоохоронців. Тож в присутності понятих чоловік добровільно видав медичний шприц ємністю 20 мл., наповнений прозорою речовиною. Як пояснив сам Олександр, в шприці знаходиться соляна кислота, яку він хотів продати. Шприц вилучено та направлено на дослідження. А от власника прекурсору притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.164 КУпАП (порушення порядку провадження господарської діяльності).

 

--Незважаючи на закінчення оперативно-профілактичного відпрацювання «Батискаф», працівники сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків продовжують профілактичну роботу щодо протидії незаконному зберіганню та обігу наркотиків, виявлення їх розповсюджувачів та ліквідації осередків нелегального виготовлення, – каже заступник начальника Ужгородського МВ УМВС Володимир Кувик.

 

 

 

 

 

 

 

Діана ДОРОГІЙ, Ужгородський МВ УМВС

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.