В Ужгороді бійці "Беркута" затримали злодіїв

Як без особливих зусиль віднайти гроші? Троє друзів не довго мудрували. Найпростіший спосіб - украсти. І хлопці стали промишляти в обласному центрі Закарпаття, підбирали все, що погано лежало, чи то на вулиці чи в чужих підвалах, будь-де. Натхненником банди був 22-річний Василь. Допомагали йому у незаконному промислі товариші — 14-річний Михайло та 12-річний Іван, обидва любителі «легкої наживи». В той вечір Іван залишився ночувати в Михайла, хлопці розмовляли, грали в карти, дивилися телевізор, так часто бувало... Невдовзі прийшов Василь. Він розповів хлопцям, що має інформацію про пустуючий будинок, де можна поживитися. Хлопці одягнулися та вийшли з дому. Прийшли на місце. Незважаючи на велику металеву огорожу, злодюжки з легкістю перелізли через неї. Знайшли якусь цеглину, розбили скло та по черзі позалазили всередину будинку.

 

Найцінніше, що було в хаті – це вмонтована в стіну кухні газова колонка. Василь почав її зривати, але роздався сильний грохіт. Тоді він наказав хлопцям «стати на шухері». Побачили двох хлопчаків під час патрулювання міста працівники Ужгородського міськвідділу спільно з бійцями «Беркута». Ті почали тікати. Наздогнавши їх, правоохоронці спитали: «Що ви тут робите? Чому так пізно самі? Де ваші батьки?». У відповідь хлопці повідомили, що вони не самі, а з старшим товаришем, який зараз знаходиться в будинку та «відриває» газову колонку з стіни. Зухвалість дітлахів неабияк здивувала міліціонерів...

 

За фактом крадіжки було відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України, що передбачає до шести років ув’язнення — зазначив заступник начальника Ужгородського МВ УМВС Володимир Кувик.

 

Тож тепер справа за судом...

 

 

 

Діана ДОРОГІЙ,

Ужгородський МВ УМВС

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.