Міліція Закарпаття розпочала інтенсивну боротьбу з "піратами"

Протягом квітня закарпатські правоохоронці провели на території області комплекс цільових оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Пірати» щодо виявлення фактів незаконного використання або розповсюдження аудіо-візуальних творів і комп’ютерних програм за допомогою телекомунікаційних мереж та всесвітньої мережі Інтернет. В результаті спецоперації за ознаками ст.176 Кримінального кодексу України (порушення авторського права і суміжних прав) задокументовано шість фактів щодо розповсюдження контрафактної продукції, що завдало збитків правовласникам на загальну суму майже 450 тисяч гривень.

 

На час проведення спеціальних заходів з виявлення злочинів у сфері охорони авторських та суміжних прав в обласному управлінні міліції та підпорядкованих їй територіальних підрозділах було створено робочі групи, до складу яких входили працівники сектору по боротьбі з кіберзлочинністю, управління державної служби по боротьбі з економічною злочинністю та досудового слідства.

 

- Вилучена контрафактна продукція направлена на дослідження в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС. Наразі вирішується питання про пред’явлення підозр у скоєнні злочинів, за чим послідує направлення матеріалів до суду, – підсумовує результати спецоперації «Пірати» начальник сектору по боротьбі з кіберзлочинністю УМВС капітан міліції Любомир Цьока.

 

УМВС України в Закарпатській області

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.