На Хустщині зловмисник "угнав" скутер

Аби розкрити цю зухвалу крадіжку, правоохоронцям знадобилися лічені години. Злодієм виявився… добрий товариш потерпілого, який часто бував у нього в гостях і якого сторожовий пес мав за свого.

 

Одного з весняних ранків житель міста Хуст, прокинувшись вранці від солодкого сну, вийшов на подвір’я, де побачив на своєму будинку зірваний навісний замок на дверях підвального приміщення. Чоловік зрозумів , що його обікрали. Не гаючи часу, зателефонував на телефон «102» Хустського міськвідділу міліції, повідомивши чергового про крадіжку скутера. Невдовзі на місці події вже працювала слідчо-оперативна група.

 

Знайти вкрадений скутер керівництво міськвідділу доручило старшому оперуповноваженому карного розшуку капітану міліції Олександру Анишинцю, який розкрив уже не одну крадіжку.

 

Насамперед молодий оперативник вирішив поспілкуватися з господарем будинку. Під час бесіди чоловік розповів правоохоронцю, що має на подвір′ї злого пса, але вночі той чомусь не гавкав… Отож, красти мусив хтось «свій», зробив висновок опер. Це й стало першою зачіпкою.

 

Вивчивши коло друзів потерпілого, міліціонер отримав інформацію про особу, яка може бути причетна до крадіжки скутера. В поле зору оперативників потрапив 24-річний місцевий непрацюючий молодик на ім′я Віктор. Тепер слід було встановити його місце перебування. Знайшли ж чоловіка в ліжку у його приятельки. Прокинувшись у товаристві правоохоронців, молодик зрозумів, що «попав». Для розмови його запросили в міськвідділ міліції, де затриманий зізнався, що до даного злочину він готувався ретельно.

 

Приятелюють Віктор з потерпілим Іваном вже давно. Неодноразово бував у нього в гостях. Тоді злодій і пригледів скутер господаря… Але на заваді злочину міг стати сторожовий пес, тому крадій вирішив потоваришувати з собакою. Того вечора, озброївшись ковбасою та куском арматури, зайшов у двір свого товариша. Спершу прикормив собаку, аби не гавкала. Далі зірвав арматурою навісний замок та витяг надвір скутер.

 

Крадений двоколісний транспортний засіб злодій залишив у свого знайомого, що живе в одному із сіл Хустського району. При цьому сам чоловік й не підозрював про його походження. Та капітана Анишинця злодій перехитрити не зміг. Лише три години знадобилося міліціонеру, щоб розкрити цей злочин по «гарячих слідах».

 

Зловмисника притягають до відповідальності, слідство ж повинно з′ясувати, де ще він встиг наслідити.

 

Агнеса КУРТЯК,

Хустський МВ УМВС

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.