«Севлюш-арт» відкрила у Виноградові виставку художніх робіт (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Новозаявлена в районі громадська організація «Севлюш-арт» відкрила у Виноградові виставку художніх робіт. Кілька десятків різнопланових картин виставили на огляд глядачів у модерному кафе «HELENA». Виставка справила хороше враження, поєднавши твори традиційного закарпатського живопису з нетрадиційними пошуками молодих авторів.

 

Утім,  перший напрям переважно представляє організатор виставки, досвідчений В’ячеслав Попович, який багато років входить до хустського об’єднання «Митець Верховини», а другий – ще юні, проте незаперечно талановиті виноградівчанки Інна Осадча, Діана Добош, Маріанна Шаркадій…

 

Їхні графічні екзерсиси з колажами, поєднанням різних технік художнього самовираження – це свого роду виклик мальовничим пейзажам з потічками і синіми горами. Ось такі ми є, такими нас  сприймайте! В молодій виноградівській порослі засвітилося й ім’я Ольги Тіводор, яка виставила на огляд мініатюри із зарубіжними казковими персонажами. А Діана Добош, окрім художніх полотен, представила ще й свою дебютну  збірку віршів «Холодно».

 

Зрештою, поетичний холод у душі ліричної героїні не завадив численним відвідувачам почуватися комфортно на відкритті виставки. Теплі слова на адресу  учасників імпрези не шкодували голова райради Олег Любімов, знавець крайового мистецтва Марія Селехман, друзі-художники В’ячеслава Поповича з Хуста, Сваляви, Берегова…

 

Дещо дивно, щоправда, було чути з уст організаторів і гостей наголоси про те, що із «Севлюш-арт» у Виноградові нарешті з’явилося художнє творче об’єднання. Насправді, воно тут працює не один рік і не одне ( «Севлюш», «Idea»), згуртовуючи як відомих художників, так і молодих авторів. А після того як Карло Керечанин  нещодавньою виставкою відкрив прекрасну перспективу приватного художнього салону  в кафе «Helena», зрештою, відділ освіти безкоштовно передав для цього окремий  зал палацу Перені ,  розмови про відсутність у місті картинної галереї стають неактуальними. Хочете бачити картини виноградівських художників – ідіть в кафе «Helena» або ж до палацу Перені.

 

 

 

 

 

 

 


Джерело:vynohradiv.info

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.