Вийшла друком книжка про гуцулів Закарпаття

Днями у «Видавництві Олександри Гаркуші» в Ужгороді виходить у світ книга кандидата історичних наук В. Піпаша, голови Закарпатського ОО ВУТ «Просвіта» ім. Т.Шевченка  «Закарпатська Гуцульщина: історико-етнографічний нарис, у якій і здійснено спробу відповісти на питання: «Хто такі закарпатські гуцули?».

У книзі, вперше у новітні часи, на основі як польових, так і історіографічних досліджень, аналізується закарпатська частина Гуцульського етнорегіону. Зокрема, детально з’ясовано її межі, розглянуто версії щодо походження гуцулів, висвітлено як відбувався процес заселення Закарпатської Гуцульщини, особливості господарювання, матеріальної та духовної культури цього надзвичайно своєрідного субетносу українського народу.

Загальний наклад, як на наш час, доволі значний – загалом дві тисячі примірників. Меценатами друку її виступили народний депутат України Геннадій Москаль (перше видання – одна тисяча примірників) та Ясінянська селищна рада (голова Едуард Зелінський)  (друге видання – теж тисяча примірників).

Презентація книги відбудеться під час ХІІІ фестивалю «Гуцульська бриндзя» 2 вересня 2012 р. у залі «Світлиця» Рахівського будинку культури (початок: 9. 30), а незабаром і в Ужгороді у прес-центрі "Закарпаття".


Джерело:zakarpattya.net.ua

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.