Закарпатський ансамбль запросили на фестиваль у Чехію

 В словацькому селі Тур’є, біля міста Жиліна, що поряд з чеським кордоном, три роки тому місцевий районний відділ культури започаткував фольклорний фестиваль Раєцької долини «Кубанков сен» („Kubankov sen”). 

Засновано його на честь всесвітньовідомого місцевого хореографа, фольклориста, мистецтвознавця Кубанека. Завдяки цьому фестивалю здійснюються мрії Кубанека про збереження і примноження народних традицій, фольклору, ремесел, передачу їх молодому поколінню.

В цьому році, 1-2 вересня проходив вже ІІІ фольклорний фестиваль Раєцької долини «Кубанков сен - 2012», в якому взяли участь фольклорні, вокальні та хореографічні колективи з Словакії, Чехії, солісти - вокалісти, інструменталісти, відома артистка з Братіслави Ева Крістінова. Вперше в цьому році до участі в фестивалі було запрошено колектив з України, і така честь випала народному вокальному ансамблю „Ужанка” Ужгородського районного відділу культури і туризму (керівник - заслужений працівник культури України Павло Пинзеник).

Виступ нашого ансамблю, який брав участь у двох відділах концерту і дав програму на 45 хвилин, супроводжувався гарячими оплесками і захопленими вигуками вдячних глядачів.

Теплі слова подяки після виступу ми почули від голови села Мирослава Хованца, організаторів фестивалю, вдячних глядачів, які висловлювали надію ще не раз зустрітися з нашим колективом.

На згадку про поїздку ансамбль буде мати багато фотографій та відео- фільм, а також пам’ятний подарунок. Таким чином, вписана ще одна фестивальна сторінка в історію найстаршого колективу Ужгородського районного відділу культури і туризму - народного вокального ансамблю „Ужанка”.

 

 

Джерело: Іванна Яворська, методист організаційно-методичного центру народної творчості і культурно-освітньої роботи відділу культури і туризму Ужгородської РДА

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.