Товариство польської культури Закарпаття» ім.Гнєви Волосєвич прийняло участь у дружньому заході національних меншин Закарпаття

20 лютого 2023 року, Товариство польської культури Закарпаття» ім.Гнєви Волосєвич, за підтримки Генерального консульства Словацької Республіки у міста Ужгород, в приміщенні Консульства прийняли участь у важливому для національних меншин Закарпаття захід під назвою «Fašiangová besiedka» – повідомила на своєму веб-ресурсі «TOWARZYSTWO KULTURY POLSKIEJ ZAKARPACIA im. Gniewy Wołosiewicz» керівниця польської організації Проць Тереза.
На запрошення керівниці Закарпатського обласного культурно-просвітнього товариства словацьких жінок «Довіра» Яни Дудаш у заході прийняли участь багато лідерів та представників національних меншин Закарпаття, серед яких голова громадської спілки «Закарпатське товариство угорців» Борис Вашкеба, голова правління громадської організації «Крайове товариство Подкарпатських русинів», член Світової Ради Русинів від України Михайло Бобинець, представник спілки «Союз русинських письменників» Михайло Чикивдя, головний рабин міста Ужгорода та Закарпатської області Вільгельм Менахем-Мендель, представник на Закарпатті Всеукраїнського єврейського благодійного фонду «Хесед-Ар’є» Юрій Галперт, представник ромської громади Закарпаття, голова Закарпатського обласного благодійного фонду «Благо» Елеонора Кулчар.
Окремо, голова Товариства польської культури Закарпаття» ім.Гнєви Волосєвич Тереза Проць на сайті товариства Тереза Проць висловила слова вдячності до представників Словацької нацменшини краю та подякувала за запрошення «Дякуємо за запрошення для нашого Товариства Пані Яні Дудаш та культурно-просвітницькому товариству словацьких жінок “Довіра”.»
Також, керівниця польської організації разом з представниками угорської, русинської, єврейської, ромської громад ми мали можливість подякувати народу Словацької республіки та Пані Президент Зузанні Чапутовій за велику підтримку України та допомогу українцям в часі жахливої агресивної війни, яку розв’язала російська федерація щодо нашого народу.
 
Зокрема, керівниця польської організації наголосила, що «Всі народності Закарпаття проживають у мирі та злагоді і не дозволять агресору відібрати у нас це спокійне життя. На заході ми пізнали національні традиції словаків, послухали чудові пісні ансамблю “Руменек”. Це доказ справжньої співдружності наших держав і солідарності демократій. Дякуємо, Словаччино!».

 
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.