Вперше в Лумшорах відбулося таїнство Святого Причастя діточок (ВІДЕО, ФОТО)

Вчора, 6 серпня 2023 року, в мальовничому селі Лумшори в церкві св. Василія Великого і свв. Жінок Мироносиць Мукачівської греко-католицької єпархії відбулася визначна подія - дітки жителів села вперше пізнали таїнство Євхаристії (Перше Причастя).
Стара дерев’яна церква св. Василія Великого і свв. Жінок Мироносиць Мукачівської греко-католицької єпархії у 1906 році згоріла, а 2 серпня 2013 року єпископ Ніл освятив наріжний камінь, а вже 14 січня 2015 року – церкву.
До святих Таїнств в Лумшорах вперше приступили 7 діток. До цієї важливої події готував дітей отець В'ячеслав, де учні вивчали основи  християнства, заповідей Божих та Закону Божого.
Перше причастя - важлива традиція у християн. Проводять Перше причастя після того, як діти отримають хрещення та миропомазання, а також після першої сповіді, це зазвичай відбувається у віці від семи до тринадцяти років, а перед Першим Причастям священник протягом 2-3 місяців проводить навчання з діточками, розповідає їм про християнство, Бога, Біблію та вчить їх молитви.
Згідно традицій святкування Першого Причастя в Лумшорах відбувалось ціле дійство. На святковій літургії в церкві були присутні всі жителі села, святково одягнені діти - першопричасники, їхні батьки та хресні батьки. Першопричасники одягли спеціальний одяг, одяг був білий, щоб символізувати чистоту, а батьки та інші прихожани також одягли недільний найкращий одяг або національний одяг із вишивкою.
Божественну літургію проводили отець В'ячеслав та протоієрей Володимир з міста Перечин, який також привітав всіх з цим важливим святом у житті дітей та побажав всім миру та дотримуватись заповідей Божих та Закону Божого.
Після Літургії отець В'ячеслав звернувся із проханням до батьків ставитися сумлінно до виховання дітей. А дітям побажав завжди залишатися добрими та зразковими християнами, виконуючи всі ті Закони Божі, які вони навчились на курсах християнського катехизису.
З трепетом та переживаннями діточки чекали цього дня, з великою радістю й захопленням вони прийняли до свого серця Живого Бога у Таїнстві Причастя в церкві св. Василія Великого і свв. Жінок Мироносиць Мукачівської греко-католицької єпархії в їхньому рідному селі Лумшори.
Також отець В'ячеслав подякував усім батькам за чудову організацію та підготовку дітей та від імені адміністрації храму Воскресіння Господнього, подарував  на згадку про цей особливий день кожному причаснику пам’ятку Першої Сповіді й Урочистого Причастя.
Після Божественної літургії на згадку про цю важливу подію усі присутні зробили сімейні фото біля храму та провели святкування зі всіма мешканцями та гостями Лумшор.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 1
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.