Незабаром у світ вийде документальний фільм про життя видатного добровольця "Да Вінчі"

Про це на ФБ повідомив видатний український філософ Дмитро Корчинський.
" - Хочу повідомити що тривають зйомки документального фільму «Да Вінчі» (про Героя України Дмитра Коцюбайла), премʼєра якого планується в кінці цього року. Цей фільм унікальний тим, що в ньому приймають участь його близькі, родина, побратими, та будуть використані архівні відео боїв Дмитра." - пише пан Дмитро.

Документальний фільм «Да Вінчі» - це історія про видатного українського воїна і борця за свободу Дмитра Коцюбайла, який пройшовши усі небезпеки революції на Майдані 18-річним юнаком пішов на фронт захищати країну від росіян. За 9-ть років на війні Дмитро став легендарним командиром, який в своїй сміливості і самовідданості слугував прикладом для багатьох побратимів. Наш фільм має на меті не лише докладно розказати історію життя великого воїна, а й дослідити еволюцію його становлення, як патріота і захисника. Цією стрічкою ми спробуємо дати відповіді також на питання, що повпливало на формування Да Вінчі, та як молодому юнакові вдалося створити один із найефективніших підрозділів на фронті.


На початку грудня 2021 року Дмитро Коцюбайло (позивний Да Вінчі) отримав з рук президента Володимира Зеленського найвищу державну нагороду – звання Героя України.

Військовий долучився до сил опору російському вторгненню ще у 2014-му, коли йому було 18 років. Коцюбайло є першим добровольцем, який прижиттєво отримав звання героя.

Він ніколи не був у лавах ЗСУ, пройшовши найгарячіші точки війни з росіянами у складі Добровольчого українського корпусу «Правий сектор». «Це відзнака кожного, хто у 2014-му взяв до рук зброю та кому увесь цей час доводилося називати себе волонтерами чи ким завгодно», – сказав Коцюбайло після отримання нагороди.

Дмитро Коцюбайло – уродженць села Задністрянське на Івано-Франківщині.
Коцюбайло був командиром батальйону «Вовки Да Вінчі». У молодшого лейтенанта Дмитра Коцюбайла в підпорядкуванні було кілька сотень людей, серед них декілька майорів та капітанів.

Дмитро (Да Вінчі) – онук воїна УПА.

2014 року Коцюбайла було тяжко поранено. Він не дочекався завершення курсу реабілітації та повернувся на війну. 

У 2016 році 21-річного Дмитра призначили командиром штурмової роти.
Підрозділ Коцюбайла «працював» чи не в усіх гарячих точках АТО. Добровольча рота не входила до ЗСУ і фактично не підпорядковувалась в армії нікому.

Дмитро Коцюбайло загинув 7 березня 2023 року в боях поблизу Бахмута, йому було 27 років. Біля нього розірвалася мінометна міна, один з уламків влучив у шию.

10 березня 2023 року на київському Майдані Незалежності зібралися тисячі військових та цивільних, які прийшли провести в останню путь 
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.