Історичному музею передали 37 монет, які хотіли відправити до Польщі

Сьогодні працівники Львівської митниці передали Львівському історичному музею вилучені під час огляду міжнародного поштового відправлення, яке надсилали з Криму до Польщі, 37 монет.

Зокрема, за рішенням Міжвідомчої ради з питань вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей, у власність держави передано 37 монет. 31 з них – античні з міді та срібла, що були в обігу на території Криму та Південної України. За висновками експертів, вони є предметами археології, становлять музейну та історичну цінність, повідомляє прес-служба митниці.

 

Інші шість монет також є предметами археології, датовані орієнтовно XVII – ХІХ століттям. Їх можна було вивезти за кордон лише з дозволу територіальної служби контролю за переміщенням культурних цінностей через держкордон України.

 

Всі ці грошові знаки виявили працівники Львівської митниці під час огляду міжнародного поштового відправлення, яке надсилали з АР Крим в Республіку Польщу.

 

Суд визнав громадянина України, який пересилав культурні цінності, винним у скоєнні адміністративного порушення, наклав штраф та стягнення у вигляді конфіскації цих монет у дохід держави.


Джерело:zik.ua

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.