У Мукачеві з концертною програмою «Зимова казка» виступить Національна капела бандуристів України


У неділю, 21 січня, у Палаці культури і мистецтв виступить знаменита Національна заслужена капела бандуристів України імені Г. Майбороди.
Концертна програма «Зимова казка» буде надзвичайно потужною та цікавою, адже унікально вирізняється від решти концертних програм колективу. Ретельно відібрані колядки та щедрівки з усіх куточків України, загальноулюблені та маловідомі, акапельні та з інструментальним супроводом, давні та сучасні - вся ця барвиста мозаїка складається в цілісну картину справжнього зимового дива. Замість конферансу звучать віншування та щедрування, що створює у глядача враження проведення концерту на «одному диханні», а ніжний жіночий вокал солістки Яни Ілларіонової, вплетений в суцвіття чоловічих голосів додасть цьому дійству неповторного колориту.
Початок о 15.00 год.
Програма концерту розрахована на 1 годину 30 хвилин без антракту.
У Мукачеві концерт пройде з благодійною метою - безкоштовно можуть відвідати концерт родини наших захисників та внутрішньо переміщені особи, тож міською радою прийнято рішення про безкоштовне надання концертної зали Палацу культури і мистецтв для виступу національного колективу.
Благодійні внески, виручені під час проведення концерту будуть спрямовані для підтримки артистів капели, які зараз служать в лавах ЗСУ. 
Відчуйте казкову атмосферу музичного українського Різдва разом з найстарішим творчим колективом, якому виповнилося 105 років!
Що таке Національна капела бандуристів?
Якщо пояснити просто - то це 45 красивих чоловіків, що одночасно співають та грають на бандурах.
Якщо складніше - то це музиканти, які несуть в собі той прадавній ген українського кобзарства, що притаманний лише нашому народу, і який не дивлячись на всі намагання тоталітарних режимів знищити його, тільки загартувався та зміцнів.
Кожен рік капела проводить конкурс, щоб відібрати до своїх лав самих достойних та самих яскравих особистостей, щоб і далі плекати цю унікальну культурну рису.
На сьогоднішній день 9 артистів колективу зі зброєю в руках захищають рідну землю від російської агресії в лавах Збройних Сил України.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.