На Закарпатті туристи обурені поведінкою "мажорів", які на снігоходах катались замерзлим озером "Синевир"

Інцидент стався 4 лютого і обурив туристів, які приїхали в цей район, щоб насолодитися природою.
Зокрема, один із туристів описав побачене таким чином:
"П'ятеро молодих людей на снігоходах спустилися з перевалу з Івано-Франківська, перетнули озеро Синевір, проїхали дорогою, що була зачиненою для руху автотранспорту, зайшли до ресторану біля в'їзної парковки випити кави і посмажити шашлик і, вочевидь, пройшли через ворота, де сплатили за свої квитки", - пише Тетяна Ковчич.
Потім закарпатка оновила свій пост, додавши коментар від керівництва національного парку "Синевир". Менеджер уточнив, що охоронці не пропустили молодих людей, але ті проїхали під шлагбаумом. 
За словами адміністрації національного парку, охоронець повідомив про це начальнику служби безпеки національного парку, але до моменту його приїзду молоді люди вже покинули територію національного парку.Нагадаємо вам, що Синеви́р (інші назви — Синєви́р, Морське Око) — найбільше озеро Українських Карпат, розташоване в Хустському районі Закарпатської області, у гірському масиві Внутрішні Ґорґани. Озеро вважається найцікавішим об'єктом Національного природного парку «Синевир» і є однією з візитних карток Українських Карпат. Воно розташоване на висоті 989 метрів над рівнем моря, має середню площу 4—5 гектарів, його середня глибина становить 8—10 м, максимальна — 22—24 м. Через значну висоту над рівнем моря і порівняну глибоководність навіть у найтепліші дні прогріваються лише верхні 1—2 метри озера до максимальної температури 11—13 °C.

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.