В Ужгороді відбулася презентація книги про Августина Волошина

Про це повідомляє Закарпатська Обласна Універсальна Наукова Бібліотека ім.Ф.Потушняка.


11 квітня, в  бібліотеці відбулась презентація книги "Августин Волошин. Найбільший муж наших новіших часів".



Видання містить дві окремі поважні публікації авторів, що були у тісному контакті з Августином Волошином упродовж багатьох років: Володимира Бірчака ("Августин Волошин, його життя і діяльність. З нагоди 50-літніх уродин і 25-літньої праці", 1924) та Августина Штефана ("Августин Волошин. Президент Карпатської України", 1977), в Україні до сьогодні не перевидавані.
Також подано великий корпус вітань (як листи, листівки та телеграми, так і привітання в періодиці) з нагоди 50-ти, 60-ти, 70-ти та 100-річчя Августина Волошина (1924, 1934, 1944, 1994).
Присутня під час презентації аудиторія мала можливість не лише відкрити або перевідкрити для себе постать Августина Волошина, а й зрозуміти усю вагу цього історичного діяча, високий рівень поваги до його праці навіть у ворогів та важливість вивчення і обговорення діяльності Августина Волошина як в контексті повномасштабного вторгнення росії в Україну, так і в контексті осмислення власної української ідентичності.
В ході заходу директором Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти Ярославом Сивохопом було вручено подяку колективу нашої бібліотеки за вагомий внесок та активну участь у наукових та науково-практичних заходах інституту. Подяку від імені всього колективу прийняла директорка Олена Канюка.

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.