В Ужгороді відбудеться фестиваль "Кіно сусідів"

Із 7 по 11 серпня 2024 року в Ужгороді пройде 3-й кінофестиваль «Кіно сусідів», де покажуть фільми зі Словаччини, Угорщини, Чехії, Австрії, Польщі та Румунії. Про це йдеться в повідомленні на сайті фестивалю.
Перегляди відбуватимуться на двох локаціях: просто неба в Ужгородському замку та у Multiplex в ТРЦ «Pannonia».
Організатори зазначають, що цього року програма включає п’ять блоків короткометражного кіно від фестивалів-партнерів: Short Waves з Познані, Azyl Shorts зі Словаччини, Young Film Fest із Чехії та університету ELTE з Угорщини.
В межах ретроспективних показів покажуть дві стрічки, які спеціально для фестивалю обирали режисер Антоніо Лукіч та диджей Олексій Уманський, засновник першої інтернет-радіостанції на Закарпатті.
У програму увійшли «Горить, моя панянко!», останній чеський фільм Мілоша Формана перед еміграцією у США, та «Будапештські казки» Іштвана Сабо, номіновану свого часу на Золоту пальмову гілку в Каннах.
Крім ретроспективних показів, на фестивалі представлять документальний фільм «Дикун» про режисера Джека Ґарфейна, який народився у Мукачеві, пережив Аушвіц та відкрив для світу таких акторів, як Джеймс Дін і Стів Макквін.
«Глядачі також зможуть побачити австрійсько-аргентинський фільм "У пошуках клезмерів", частково знятий на Закарпатті, румунську кінокартину "Свобода", польсько-українську документальну стрічку "Все має жити", словацький фільм "Енді Воргол: Американська мрія" про одного з найвідоміших у світі художників, русина за походженням, та хіт торішнього Венеційського кінофестивалю "Пояснення всього" від угорського режисера Ґабора Рейса. Для сімейного перегляду буде представлений анімаційний фільм "Тонда, Славка і чарівне світло"», — йдеться в повідомленні на сайті кінофестивалю.
Частиною фестивалю стане освітня секція, яка має особливу мету — відкрити світ кіно для дітей та підлітків. Для юних глядачів європейські кінопрофесіонали проведуть майстеркласи та спільні активності.
Вхід на фестиваль вільний за умови попередньої реєстрації.


TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.