«Аукціон надій» віднайшов в Ужгороді творчих і соціально активних студентів та викладачів

В Ужгороді відбувся регіональний відбірковий етап VII-го всеукраїнського «Аукціону надій».

 

За підтримки Студентської ради Закарпатської області, Спілки фотохудожників Закарпаття та фотографа Михайла Фазекаша на базі Закарпатського державного університету пройшла виставка студентських творчих робіт, які представляли провідні виші нашого краю.

Із допомогою провідних експертів у сфері мистецтва, голови організації «Художники – дітям» Наума Рєпкіна та голови Спілки фотохудожників Закарпаття Ярослава Макари учасники виставки, серед яких були й представники професорсько-викладацького складу, відібрали 10 найкращих робіт для участі у фіналі проекту, що відбудеться 27 грудня 2012 року в Києві.

За підсумками нелегкого й водночас напруженого відбору Закарпатську область представлятимуть такі автори:

1. Ілик Марина з серією робіт "Чай".

2. Керечанин Петро зі своїми творами: "Набережна" та "Посуд".

3. Кудільчак Вікторія з "Ілюзією парфумів".

4. Лакатош Сергій із картинами: "Дизайн", " Настрій", "Яблука".

5. Шкрюба Юрій, що представить "На планері", "Пейзаж", "Натюрморт".

Як зазначила представник оргкомітету виставки Катерина Корпош, захід об’єднав чимало активних творчих людей, які прагнуть допомогти дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування. Співорганізатор виставки Іван Полюжин повідомив, що кошти, вилучені під час фінального етапу аукціону, будуть спрямовані на освітні потреби юних членів суспільства, які не мають батьків, а Михайло Фазекаш підкреслив актуальність цієї мистецької події, адже завдання аукціону будуть виконані саме до новорічних свят, щоб зробити ще більше приємного дітям-сиротам.

Отже, на Закарпатті вдалося віднайти творчих студентів, які своїми роботами допоможуть покращити становище сиріт нашого краю і водночас популяризувати освіченість. Важливо також, що аукціон допоможе сформувати громадську думку про те, що колективи вишів, чиї студенти братимуть участі у фіналі, є соціально відповідальними, ініціативними та фаховими.

 

Джерело:ЗакДУ

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.