В Ужгороді – кольорове розмаїття: відкрито художню виставку Івана Бровді (ФОТО)

Сьогодні у Закарпатському обласному музеї ім. Й. Бокшая відкрито виставку живописних робіт народного художника України Івана Бровді.Як кажуть у народі, талановита людина талановита в усьому: Іван Бровді насамперед відомий як талановитий скульптор, автор численних робіт, серед яких відомі «Синь і Вир», пам’ятник Кирилу й Мефодію, встановлений в центрі Мукачева тощо. В останні ж роки митець плідно працює у жанрі живопису, і сьогодні відвідувачі музею ім. Й. Бокшая із захопленням знайомились із чисельними художніми роботами Івана Бровді.

 

У трьох залах музею розмістились близько 80 картин – «насичених» кольорово, строкатих, такий на перший погляд схожих, і водночас абсолютно різних. Як розповів кореспонденту Закарпаття онлайн Іван Бровді, працюючи в жанрі живопису він «ставив перед собою 3 цілі: бути закарпатським художником, бути професіоналом і бути «кольоровим», живописним художником, що характерно для закарпатської школи живопису».

 

Як зазначив під час відкриття виставки голова обласного осередку спілки художників України Борис Кузьма, «Навіть і для мене ця виставка є певним відкриттям. Іван знайшов у живописі якийсь такий новий підхід, знайшов ключ, мову спілкування, через яку прийшов до певної істини і став у ряд з нашими корифеями закарпатського живопису. І для мене особисто живопис Івана Бровді є навіть монументальним».

 

Присутній на відкритті виставки начальник управління культури Закарпатської ОДА Юрій Глеба у своєму вітальному виступі зауважив: «Вклад Івана Бровді у розвиток монументального і живописного мистецтва є очевидним, це достеменно і кваліфіковано сказано у каталозі, який нам спільними зусиллями вдалось видати». Відтак, вручив митцю почесну грамоту Закарпатської обласної ради «За вагомий внесок у розвиток образотворчого мистецтва краю та з нагоди відкриття персональної виставки».

 

Виставка Івана Бровді триватиме у Закарпатському обласному художньому музеї ім. Й. Бокшая до 2 грудня.

 

 

 


Тетяна Кашуба, Закарпаття онлайн

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.