Ужгород атакують щурі

Останнім часом в обласному центрі Закарпаття збільшилась кількість пацюків. Ці трарини уже по всюди, в підвалах багатоповерхівок, в міській каналізації, в приватному секторі, а також вони проживають біля смітників. На думку мешканців міста, це становить загрозу їхньому здоров'ю, адже ні для кого не секрет, що пацюки - переносники різноманітних захворювань.

Щури залюбки поїдають зернові культури, що зберігаються у мішках на складах, або знаходяться на полях. Поїдають вони і домашніх тварин. Пацюки полюють на інших дрібних гризунів, іноді навідуються до курників, де нападають на курей і молодих качок, інколи навіть поїдають їхні яйця. Якщо пацюк голодний, то навіть наважується напасти на тварин завбільшки з кролика. Як й інші гризуни, гризе все навколо, щоб сточувати різці, які постійно ростуть. Може харчуватися молюсками, рослинами, рибою, м'ясом, що тільки доводить велику небезпеку цього хижака для мешканців міста.

Найчастіше пацюка в Ужгороді можна зустріти в мікрорайонах Радванка, Шахта та Новому. Відомий не один факт, коли при викиданні сміття в контейнер, пацюк випригує з нього і скажено біжить, боючись небезпеки. Також відомо, що цьогорічні щурі нагло лізуть до ужгородців, які влаштовують пікніки у своїх дворах.

Чи дойдуть в міської влади та СЕС руки до гризунів - невідомо, а допоки ужгородці можуть розраховути лише на своїх котів та різноманітні отруйні речовини ,які доречі не завжди безпечні для людей.


Анонс Закарпаття

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.