Як поводити себе після ДТП

Деякі водії після серйозної аварії відчувають стрес, схожий на той, що відчувають ветерани війни. Позбутися від такого розлад не завжди просто. На автомобільний транспорт припадає левова частка аварій - до 80%, згідно зі світовою статистикою. Серед водіїв прийнято обговорювати складність ремонту, збиток і юридичні аспекти (хто винен, як вести себе на суді) аварії.

 

І при цьому забувають про психологічні травми. А даремно. Адже навіть дрібна аварія може істотно вплинути на водія - багато хто після ДТП панічно бояться не тільки сідати за кермо, але навіть їздити в якості пасажира. Крім того, така травма може призвести до проблем в сімейному житті і роботі.

 

Отже, як поводити себе після ДТП:

1. Відпочиньте. Навіть якщо ДТП незначне (дрібні подряпини), краще цього дня не планувати поїздок, а перепочити. Навіть при дрібній аварії у людини виділяється адреналін і потрібно дати організму час прийти в норму.

 

2. Настрій. Що не робиться - то на краще. Можливо, ангел-охоронець дозволив потрапити вам в невелике ДТП для того, щоб ви не потрапили в велику аварію в цей же день. До того ж досвід завжди осягається шляхом проб і помилок.

 

3. Погляд з боку. Проаналізуйте аварію, але уявляючи, що за кермом знаходитесь не ви, а хтось інший.

 

4. Допомога фахівців. Якщо стрес не проходить сам по собі, допоможе тільки психолог. А додаткові знання і правильні навички водіння можна закріпити лише за допомогою професійного інструктора. Порадник-сусід може тільки погіршити ситуацію.

 

5. Терміни. Вже через кілька днів після ДТП бажано знову сісти за кермо. Нехай це навіть буде авто інструктора. Інакше навички швидко загубляться, що посилить страх.


 АВТОМОБОКЛУБ

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.