Комісія з надзвичайних ситуацій вирішувала як ліквідувати загорання міського сміттєзвалища Перечина

05 липня, у райдержадміністрації, відбулося позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провів голова державної адміністрації Петро Грицик. На порядок денний було винесено питання про ліквідацію загорання на сміттєзвалищі у м.Перечин.

Доповідачем – заступником голови райдержадміністрації Іваном Погоріляком було зазначено, що значно активізувались процеси горіння на міському полігоні твердих побутових відходів. Хоча, наразі, сміттєзвалище закрите, але горіння сміття продовжується, а неподалік проходить газопровід, що може призвести до великої біди. Вжитими заходами за допомогою пожежників поверхневе горіння сміття було припинене, але продовжується його скритне горіння на глибині.

Для повної ліквідації горіння необхідно провести роботи з ліквідації осередків горіння землерийною технікою з подальшим їх гасінням водою та засипкою ґрунтом

Із пропозиціями та зауваженнями виступили також й інші члени комісії.

Комісією були прийняті рішення щодо негайної ліквідації пожежі на сміттєзвалищі, визначення пріоритетів переробки побутових відходів та відповідальних структур за розробку та реалізацію інвестиційних проектів у цих напрямках, вирішення питання охорони сміттєзвалища та недопущення на його територію сторонніх осіб, залучивши до цього процесу працівників міліції.

Перечинська РДА

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.