На Іршавщині триває боротьба з борщівником та амброзією

Поширення карантинних бур’янів – амброзії полинолистої та борщівника Сосновського, набуло загрозливого характеру не тільки на Іршавщині. З метою недопущення ще більшого розповсюдження цих рослин, районною державною адміністрацією були вжиті відповідні заходи. Тому комісія, на чолі з начальником відділу агропромислового розвитку РДА Миколою Кудреєм, періодично робить рейди-перевірки в господарствах та на територіях сільських рад району щодо проведеної роботи по боротьбі з амброзією та борщівником Сосновського.

На базі усіх сільських рад працюють спеціально створені комісії, які діють в роботі згідно розпорядження голови РДА. Також, одним із методів по запобіганню поширення карантинних організмів є пропаганда знань серед населення, ведеться роз’яснювальна робота, через церковні громади та за допомогою засобів масової інформації.

У процесі роботи, комісією було видано дев’ять доручень та накладено адміністративні стягнення до злісних порушників, зокрема і до сільгоспвиробників, які допустили розростання «вогнищ» небезпечного буряну на своїх земельних ділянках. Перевірки територій сільських рад, підприємств, організацій та орендованих земель сільськогосподарського призначення по району триватимуть і надалі. Людина свідомо повинна дбати про своє здоров’я та навколишнє середовище. А амброзія полинолиста та борщівник Сосновського не входять в число корисних рослин, а навпаки – шкодять всім навкруги.

Про це "Анонс Закарпаття" повідомили в Іршавській РДА

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.