У Рахові в ДТП потрапили вантажівка та автобус

11 жовтня в місті Рахів провели комплексне практичне навчання з ліквідації наслідків дорожньо-транспортної пригоди.

Метою заходу стало відпрацювання дії органів управління району при виникненні дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої постраждала велика кількість людей.

Підготовку до проведення навчання поклали на райвідділ ДСНС України у Закарпатській області, відділ охорони здоров’я райдержадміністрації та сектор з питань цивільного захисту райдержадміністрації.

У заході взяли участь директор Центру екстреної медичної допомоги Фома Білінкевич, головний лікар Закарпатської обласної інфекційної лікарні Михайло Поляк, заступник голови райдержадміністрації Юрій Бендак, а також представники ДПРЧ – 3 управління ДСНС у Закарпатській області, районної лікарні, відділу охорони здоров’я райдержадміністрації, районного відділу управління МВС України у Закарпатській області, відділення Державної автоінспекції та управління освіти молоді та спорту райдержадміністрації.

Мета заходу – визначити рівень готовності органів управління та сил цивільного захисту району та вдосконалити практику і навички керівного складу до дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного характеру; відпрацювати питання взаємодії при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного характеру та практичні навички особового складу медичної служби цивільного захисту, медицини катастроф, державної пожежно-рятувальної частини та райвідділу управління МВС України у Закарпатській області у виконанні завдань з ліквідації наслідків дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої постраждала велика кількість людей.

 

Відпрацьовували комплексну ситуацію за таким сценарієм. Мешканець вул. Буркут повідомив про аварію, що сталася – шкільний автобус з зо-ма учнями зіткнувся з вантажним автомобілем, чергового диспетчера пункту зв’язку ДПРЧ-3. Уточнивши дані про масштаби пригоди диспетчер повідомляє про подію: керівника частини, начальника райвідділу управління ДСНС у Закарпатській області; приймальне відділення районної лікарні; оперативного чергового райвідділу управління МВС України у Закарпатській області; завідувача сектору з питань цивільного захисту райдержадміністрації (чергового адмінібудівлі райради) та направляє на місце пригоди караул ДПРЧ-3.

 

Начальник караулу оцінює ситуацію, надає уточнені дані про пригоду диспетчеру пункту зв’язку ДПРЧ-3 та дає команду на розгортання пожежних рукавів для запобігання виникненню пожежі. В свою чергу, рятувальники приступають до евакуації із транспорту постраждалих. Прибувши до місця пригоди лікарі оцінюють ситуацію, приступають до надання невідкладної першочергової допомоги постраждалим школярам та доповідають головному лікарю районної лікарні про необхідність залучення додаткових сил медицини катастроф до ліквідації наслідків аварії. Після цього забезпечують перевезення постраждалих до районної лікарні.

 

В цілому, служби району спрацювали згуртовано, завдання виконали в повному обсязі та у встановлені строки.

Про це "Анонс Закарпаття" повідомили в Рахівській РДА

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.