На Закарпатті у розпалі грибний сезон (ВІДЕО)

Лисички, зонтики, сироїжки, корали, та головне – білі. На Закарпатті у розпалі грибний сезон. Хтось збирає для себе, а хтось на продаж.

 Завзяті грибарі кажуть, якщо знати грибні місця, великий кошик можна назбирати за кілька годин. Однак для цього нерідко доводиться прокидатись о 3-ій ранку та вирушати до лісу. 

Якщо тривалі дощі закарпатським фермерам принесли лише збитки через підтоплення їхніх угідь, то для завзятих грибарів – це старт сезону тихого полювання. Назбирати повний кошик, кажуть, можна за кілька годин, головне – знати грибні місця.

Багато селян збирають гриби на продаж, адже це додатковий заробіток для родини. Щоправда, свої грибні місця тримають в таємниці. 

Аот пані Любов збирає для себе, каже, перевагу віддає зовсім не білим грибам, а сироїжкам, або, як їх називають місцеві, «голубінки».
Загалом грибних страв у закарпатській кухні є цілий спектр: і грибні супи, і другі страви і підливи. Та щоб це все приготувати, потрібно спершу їх купити, а якщо у вас є час та досвід – можна назбирати у тутешніх лісах.

 
Анонс Закарпаття

TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.