Балога: влада надає гуманітарну допомогу Албанії чи допомагає Італії в боротьбі з коронавірусом, в той самий час, як у нас самих справи...

Про це Закарпатський нардеп Віктор Балога написав на ФБ." - Не знаю, як вам, але мені здається дещо дивною ситуація, коли влада надає гуманітарну допомогу Албанії чи допомагає Італії в боротьбі з коронавірусом, в той самий час, як у нас самих справи, м’яко кажучи, не дуже добрі. Маю на увазі те, що:
 1. До сьогодні, в переважній більшості наших лікарень декілька масок та пару захисних костюмів на всю зміну медиків. У нас досі, через брак тест-систем, немає можливості масово робити тестування на коронавірус, а про апарати ШВЛ в кількості, як в тій же Італії, мова взагалі не йде.
 2. Ми через день відправляємо літаки в Китай та Південну Корею за елементарними речами та просимо допомоги в США, Євросоюзу чи країнах Перської затоки. І щиро радіємо кільком тонам дезінфікуючих засобів та декільком тисячам захисних комплектів.
 3. Уряд не знає, де знайти кошти на обіцяні доплати медикам та пропонує суттєве урізання видатків державного бюджету.
 Звичайно, солідарність зі світом має бути, але одна справа, коли такі жести робить влада заможних країн, а зовсім інша – коли бідних. Чи просто тепер головний девіз нашої дипломатії  – ми бідні, але горді?" - пише Віктор Балога.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.