Генерал Кривонос про антиукраїнську "роботу" УПЦ МП під час пандемії коронавірусу

Генерал ЗСУ Сергій Кривонос розкритикував УПЦ МП за антиукраїнську роботу." - Питання про послаблення  режиму карантину.
 Звичайно добре що ввели його достатньо своєчасно.
 Це дозволило не вийти на рівень Італії та Іспанії. Але між тим могло бути ще менше, аби не було провалу по не контрольованому потоку  тих, хто повертався з за кордону. На жаль, рівень громадської свідомості та відповідальності перед близькими та суспільством у повернувшихся виявився не високий, а контроль та організація обсервації з боку місцевих керівників була слабкою. Просто подивіться по яких областях у нас найвищі показники:
 за даними Центру громадського здоров’я, станом на  22 квітня в Україні 6592 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 174 летальні, 467 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 467 нових випадків.
 Наразі коронавірусна хвороба виявлена:
 Вінницька область — 349 випадків;
 Волинська область — 176 випадків;
 Дніпропетровська область — 150 випадків;
 Донецька область — 16 випадків;
 Житомирська область — 287 випадків;
 Закарпатська область — 218 випадків;
 Запорізька область — 141 випадок;
 Івано-Франківська область — 589 випадків;
 Кіровоградська область — 251 випадок;
 м. Київ — 989 випадків;
 Київська область — 390 випадків;
 Львівська область — 274 випадки;
 Луганська область — 26 випадків;
 Миколаївська область — 82 випадки;
 Одеська область — 148 випадків;
 Полтавська область — 116 випадків;
 Рівненська область — 353 випадки;
 Сумська область — 86 випадків;
 Тернопільська область — 471 випадок;
 Харківська область — 82 випадки;
 Херсонська область — 72 випадки;
 Хмельницька область — 54 випадки;
 Чернівецька область — 1053 випадки;
 Черкаська область — 206 випадків;
 Чернігівська область — 13 випадків.

 У той час, коло звичайні громадяни, бізнес, економіка країни втрачає через карантинні заходи та очікує його послаблення, можемо отримати додатковий спалах захворювання на першу декаду травня  від тих, хто нехтуючи закликами влади пішов на Великдень до церкви.
 Московський патріархат продовжує дестабілізувати ситуацію в країні - чим більше хворих буде у нас, тим слабкіше ми будемо. Користь для ворога  очевидна. На жаль певна кількість громадян так і не навчилась аналізувати дії з боку московських службовців віри. У пам’яті окремих громадян стерлися: відверта антиукраїнська позиція священнослужителів УПЦ МП, яка збурювала суспільство у 14му; непоодинокі випадки сепаратистських заяв священнослужителів УПЦ МП; відмова поминати полеглих воїнів АТО; про підтримку УПЦ МП сепаратистів та окупантів на сході України; освячення у січні 2017 року в анексованому РФ Криму представником УПЦ МП нових ракетних систем ППО та благословення військовослужбовців ЗС Російської Федерації, а також благословення митрополитом Сімферопольської і Кримської єпархії УПЦ МП Лазарем окупаційного флоту під час святкування Дня Військово-морського флоту РФ та незлічена кількість інших кричущих випадків останніми роками. У частини суспільства виявилася коротка пам’ять але не у всіх. Це все і спонукало віруючих до масового переходу з УПЦ МП до Православної Церкви України.
 А зараз, лаври московського патріархату стали джерелами вибухів зараження на Covin-19 : «Ще один монастир зачинений на карантин: в Хмельницький області закрили до доступу  Свято-Преображенський монастир УПЦ МП в селі Головчинці. Там було підтверджено п’ять випадків зараження коронавірусом».
 Церква поза державою, але жити повинна по правилам держави та карантину. І якщо пастир не береже свою паству, то це знов комусь треба і над цим потрібно замислюватись вкотре. І вкотре аналізувати дії, які несуть загрози здоров’ю та безпеці громадян України.
 Карантин закінчиться, буде потрібно зробити багато висновків всім: переглянути багато речей та відношення самих до себе та близьких, збереження та профілактики здоров’я, медицини, розбудови бізнесу та його діяльності в умовах кризи, навчання, кризового реагування в державі і ще багато іншого.
 Що до послаблення вимог карантину, хоч це і не легко, але вважаю що суттєвого послаблення треба почекати до середини травня. Аби «запаморочення від успіхів у боротьбі з Covin-19» не привело до стрімкого падіння в прірву пандемії." - пише Кривонос.

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.