"Поїхав дах": На Рівненщині горе-мати потопила двох своїх синів в кар'єрі (ВІДЕО)

https://t.me/anons_zakarpattya/561
За процесуального керівництва Вараської окружної прокуратури 42-річній жительці міста Вараш повідомлено про підозру в умисному вбивстві двох малолітніх осіб (п.п.1,2 ч.2 ст. 115 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що 23.08.2023 приблизно об 11 годині, жінка, перебуваючи спільно зі своїми малолітніми синами 7 та 6 років на водоймі, яка міститься в межах колишнього кар'єру у Вараському районі, вирішила позбавити їх життя шляхом утоплення.
Встановлено, що старшого сина вона із застосуванням фізичного примусу занурила у воду і утримувала його в такому положенні до моменту припинення ним супротиву.
Вийшовши на берег, взяла за руку меншого сина та повела його до дерев’яного помосту, під яким була значна глибина, й штовхнула у воду, знаючи, що той не вміє плавати.  При цьому, стояла на тому ж помості і споглядала неминучість утоплення.
Як поінформували в поліції області, невдовзі до водойми прибіг 37-річний батько: одного із синів він зумів дістати самотужки. На жаль, реанімаційні заходи не дали результату — хлопчик помер. Іншу дитину дістали водолази.
Із жінкою спілкувалися слідчі із залученням профільних спеціалістів. У скоєному вона зізналася. Їй повідомлено про підозру в умисному вбивстві своїх дітей. Жінку затримали, вона перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.
Як стало відомо, трагедія сталася у селі Сопачів.
Староста села Сергій Бойко, який допомагав реанімувати дитину, розповів, що жінка вела себе неадекватно.
"Вона сиділа, тупо посміхалася. Видно, що геть поїхав дах. Ми її просили: скажи, де друга дитина? Вона не казала спочатку. Потім розповіла, що кинула його далі", - зазначив Бойко.
Мати дітей до грудня 2022 року працювала вчителькою англійської мови у місцевому ліцеї. Вона звільнилась звідти, заявивши, що не може працювати, бо немає сили з усім цим справлятися.
6-річний Михайло та 7-річний Даниїл цієї осені мали йти до першого класу цього ліцею.
Правоохоронці затримали жінку, допитали та повідомили про підозру, а сьогодні суд обиратиме їй запобіжний захід.
Досудове розслідування проводили слідчі СВ Вараського РВП ГУНП в Рівненській області.
Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне позбавленням волі.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.