Промок під дощем і захворів: рятувальники допомогли туристу, який хотів піднятись на Говерлу

Місія нездійсненна: планували піднятись на Говерлу, але на заваді став дощ. Вчора по обіді до рятувальників звернулась група з трьох мандрівників з Києва та повідомила, що в одного з них під час проходження маршруту погіршилось самопочуття.
Виявилося, що днем раніше туристи вирушили від навчально-спортивної бази Заросляк червоним маршрутом до Говерли, а з настанням сутінків розклали палатки та заночували на високогір’ї. Вночі у горах пройшов дощ і палатка одного з чоловіків просякла від води. Надранок турист відчув перші ознаки застуди, тож група була вимушена повертатись назад. В районі точки порятунку RA033 вони зв’язалась із фахівцями гірського-пошуково-рятувального відділення смт Ясіня та повідомили, що йдуть назустріч. Згодом їх зустріли гірські рятувальники, надали постраждалому чоловіку необхідну долікарську допомогу та на позашляховику доставили до Рахівської районної лікарні, де передали до рук медиків.
Висновок: якщо зібрались у гори, не забувайте, що температура повітря там на декілька градусів нижче, а погодні умови суворіші. Тож якщо йдете у похід — готуйтесь та беріть з собою відповідне спорядження та теплі речі.
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.